Печат на тази страница
Написана от

НПСС участва в Европейска младежка конференция

(1 глас)

Зам.-председателят на Национално представителство на студентските съвети Васил Силяновски е част от българската делегация, участваща в Европейската младежка конференция в контекста на Румънското председателство на Съвета на ЕС.

Европейската младежка конференция е в рамките на Младежки диалог на ЕС и Тройното председателство на Съвета на ЕС – Румъния, Финландия, Хърватия и се провежда в периода 25-28 март 2019 година в Букурещ, Румъния.

Във форумът участват още представители на Министерство на младежта и спорта, Национален младежки форум и др. неправителствени организации.

Васил Силяновски е заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети с ресор международна дейност и делегат с право на глас на България в Европейския студентски съюз.
През 2018г. заедно с екипа на НПСС защитава домакинство за организиране на Общо събрание на Европейския студентски съюз, което ще се проведе през м. Май 2019 година в София.
Представител е на България в групата за имплементиране на Болонския процес, с който се запознава благодарение на работата си в Европейския студентски съюз.