НПСС откри 16-то издание на Летен университет

Близо 400 студенти от над 25 университета от страната се включиха в поредното ХVI-то издание на Летен университет, което стартира днес, 23 август 2018 година. Събитието, организирано от Националното представителство на студентските съвети в Република България, ще продължи до 29 август, с домакин к.к. Албена.

Сред официалните гости ще бъдат министри, народни представители, ректори, общественици, представители на партниращи организации, на бизнеса и бивши лидери на организацията.
Академията ще бъде открита с лекция „Блокчейн технологии в образованието – що е то?” с лектор Християн Даскалов – Директор на Национален студентски дом. В следващите дни ще бъдат проведени лекции на теми: „Дигитален маркетинг с лектори създателите на фейсбук феномена Пабло Ескобар”, „Състоянието на правната уредба в България. На какво може да ни научи правото” с лектор проф. Мария Славова. Официални гости на церемониите по откриване и закриване на. Летен университет 2018г. ще бъдат още г-жа Албена Михайлова – Главен секретар на Министерството на образованието и науката, г-н Иво Антонов – Директор на Дирекция „Социални дейности” в Министерството на отбраната, г-жа Ирена Соколова – Областен управител на гр. Перник, г-жа Галя Василева – Народен представител в 44-тото Народно събрание, г-н Кирил Андонов – Пом. Ректор на Национална спортна Академия, д-р Петър Чаушев – Председател на Национално представителство на студентските съвети в мандат 2010-2012 г.

Откриването на проекта бъде даден днес, 23 Август, с начален час 20:00 ч., с концерт на сцената пред хотел „Добруджа", като традиционно беше запален и огънят, предвещаващ спортните срещи между студентите с факел от Олимпийските игри. Водещ ще бъде г-н Денислав Новев – финалист на Music idol и млада надежда на Национална музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров” , а за студентите ще пее специално рапърът 100 кила.
Още от втория ден на проекта - 24 август студентите ще се надпреварват в 10 вида спорт - плажен футбол, плажен волейбол - мъже и жени, стрийт баскетбол – мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос и шахмат.
Културна програма на Летен университет

"Летен университет 2018" е проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри" през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет". През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет".
Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Чрез проекта, организаторите си поставяме за цел да се популяризира масовият непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да променят и обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер – Мис и Мистър „Студентско лято" , Българска национална вечер, „Закуска за шампиони” и среща с изявени български спортисти, Хавайско парти и др.

Тази година ще се състои и флашмоб на плажа, свързан с националната кампания „Да изчистим България”, в която НПСС е един от първите партньори, които са се включили в инициативата, подета от БТВ.
С тържествена церемония с награждаване в амфитеатралната зала от 21:00 часа на 28 август 2018 г., ще бъде зарит "Летен университет 2018", където ще бъдат отличени и първенците в съответните спортове.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС откри 16-то издание на Летен университет

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова