Яна Вангелова се срещна с представител на Комисията по образование и наука в Народното събрание

Председателят на НПСС продължава политиката на мандатната си програма да провежда срещи с отговорните лица в сферата на висшето образование в България. Вангелова проведе днес, 27 Юли 2018 година, среща с народния представител Станислава Стоянова, която е и член на Парламентарната комисия по образование и наука в 44-то Народно събрание на Република България.

Повече новини във Facebook

Двете обсъдиха важни въпроси, които Национално представителство на студентските съвети е представяло през годините пред отговорните институции в страната. Сред тях са ролята на бизнеса в образователната среда и практическата насоченост на студентите, взаимодействието между бизнеса и висшите училища, кариерното израстване на младите хора в страната. Устойчивото развитие и мотивиране на кариерните центрове във висшите училища, предстоящите промени в Закона за висше образование и ролята на студентите при вземане на важни за университета решения, както и други важни теми за студентската младеж бяха коментирани по време на срещата.

Снимки от срещата

Председателят на НПСС представи и изработеният от студентите на Университет по архитектура, строителство и геодезия проект, който е по инициатива на НПСС и има за цел да създаде една модерна визия на сградата на Националния студентски дом, чиито неизползваеми зали са в следствие на голям пожар през 2001 година.

Младата депутатка от Комисията по образование и наука в Народното събрание изрази своята подкрепа към представените от НПСС въпроси и важни за студентската младеж теми, ангажирайки се да окаже съдействие на институционално ниво за представяне на въпросите, които вълнуват студентите.

НПСС

 

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Яна Вангелова се срещна с представител на Комисията по образование и наука в Народното събрание

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова