Печат на тази страница
Написана от

Ръководството на НПСС и Зам.-министъра на младежта и спорта обсъдиха съвместни дейности

(0 гласа)

Ръководството на Национално представителство на студентските съвети в Република България се срещна днес, 21 Февруари 2018 година, със Зам.-министъра на младежта и спорта, г-жа Ваня Колева.

Представителите на националната студентска младеж обсъдиха с г-жа Колева бъдещите инициативи и намерения на ръководството на НПСС, които засягат младежта и мястото на студентите в сектора, който се управлява от ресорното Министерство на младежта и спорта.

Председателят на НПСС г-жа Яна Вангелова покани представителите на Министерството в предстоящото събитие, което НПСС ще организира съвместно с АУС "Академик" в к.к. Боровец. Ангажиментите, които се очаква да поеме Министерството към проекта, са свързани с участието на отговорните лица в обществена национална среща, на която да бъдат обсъдени проблемите с перспективите на университетския спорт в България.

Г-жа Ваня Колева изказа удовлетворението си от активността на НПСС и приветства всички инициативи на националната студентска общност.

Предстои НПСС да проведе последваща среща, за да обсъди законодателни инициативи, които да спомогнат за подобряване на университетската среда и възможностите за повишаване физическата активност и младежката дейност сред общността.

28161842 2045591125467381 378685932553011046 o