Новото ръководство на НПСС се срещна с представител на Министерство на младежта и спорта

На 15 февруари 2018 година ръководството на Националното представителство на студентските съвети проведе своята първа среща за мандата с представител на една от отговорните институции в България.

Г-н Петър Младенов – представител на Министерство на младежта и спорта и Председател на работна група „Младеж“ като част от българското председателство на съвета на ЕС, изрази своята благодарност за поканата и срещата и отправи поздрави от името на Зам.-министъра на младежта и спорта – г-жа Ваня Колева.

Снимки от срещата може да видите ТУК

По време на срещата, Младенов сподели, че един от приоритетите по време на Председателството е именно младежта. Сподели за двата политически документа, които се подготвят в момента и много скоро ще бъдат факт – единият във връзка с концепцията за младите хора, мира и сигурността, а другият – с непрестанно изтичащите млади учени в чужбина и възползването от тях.

Предстоящата младежка конференция през месец април 2018 година бе тема, която интересува и двете страни що се отнася до провеждането, организацията й и участието в нея. Тази конференция, освен участието на младежите и воденето на младежка политика, има за цел да подготви и бъдещата стратегия за младежта на Европа, която да бъде гъвкава и да отговаря на нуждите на младите хора.

В края на срещата бяха коментирани Структурният диалог на ЕС и програмата „Еразъм+“ като активност се очаква от всички страни, както и предложения относно това как да бъде продължена програмата и да бъде още по-ефективна за младежите. Не на последно място бе коментирана и настоящата възможност за набиране на доброволци по време на Председателството, тъй като това е възможност да всеки да получи опит, който да развива в бъдеще.
Двете страни обещаха да продължават да си партнират в бъдещи инициативи и да работят #Заедно по младежката политика и сътрудничество в тази област.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Новото ръководство на НПСС се срещна с представител на Министерство на младежта и спорта

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова