НПСС участва в обсъждането на Българското председателство на Съвета на ЕС

„Разчитаме на вашето активно участие при обсъжданията на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС и за осигуряването на доброволци“.

Така се обърна министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова към студентите, на среща, която беше проведена днес, 26 Юли 2017 година, в гранитна зала на Министерски съвет. В рамките на срещата участваха представители на Националното представителство на студентските съвети и Съвета на ректорите. Министър Павлова запозна НПСС и ректорите с подготовката на Българското председателство, докъде е стигнала тя и какви са приоритетите му.

„Председателствата през първото шестмесечие на годината винаги са с повече заседания, затова и предизвикателствата пред нас ще са още по-големи“, посочи Павлова. Тя подчерта, че календарът на председателството ще бъде окончателно финализиран през декември т. г., но към момента е предвидено в България да се проведат над 200 събития, от които 32 са на много високо ниво. Срещите в Брюксел са над 1500.

Според министър Павлова първоначалната идея за срещата е била продиктувана от желанието да бъде проведена дискусия, диалог и дебати, в хода на които да се търсят идеи как да бъдат привлечени младите хора към Българското председателство и те активно да участват във всичките му форми.

Павлова сподели пред ръководството на Националното представителство на студентските съвети, че студентите ще бъдат поканени да се включат като доброволци за председателството, за което е нужна силната подкрепа както на НПСС, така и на всички ръководства на висшите училища.

Очаква се в рамките на събитията, планирани за Българското председателство страната да бъдат посетена от над 22 000 представители на държавите членки.

В рамките на председателството ще ни посетят много лидери и еврокомисари, посочи още министърът за Българското председателство. Някои от тях са потвърдили, че биха изнесли публични лекции, затова Павлова поиска становище от ректорите как да се осигури участието им, което би било изключително полезно за студентите и академичната общност.

От Националното представителство на студентските съвети заявиха, че екипът на председателството може да разчита на подкрепа за реализацията на младежките политики, за доброволчеството, както и за осигуряването на лекциите на високопоставените гости от Брюксел.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС участва в обсъждането на Българското председателство на Съвета на ЕС

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова