НПСС обсъдиха важни за студентите въпроси в Народното събрание

Вчера, 25 юли 2017 година, Председателят на НПСС – Яна Вангелова и представители на Студентските съвети от Висшите училища от страната участваха в работна среща с г-жа Милена Дамянова – Председател на Парламентарната комисия по образование и наука към 44-тото Народно събрание. Срещата бе инициирана и от двете страни с цел обсъждане на предстоящите промени в нормативната законодателна уредба и наболели проблеми в сферата на висшето образование.

Снимки от събитието

С високата представителност на НПСС и студентските представители по места бяха застъпени и коментирани редица теми, които касаят обучаващите се младежи. „Къде е ролята на държавата в държавните университети? Какви са бъдещите промени и реформи, които предстоят? Ще има ли санкции за неспазването на законовата уредба?“ - и още много въпроси поставиха студентите днес пред госпожа Дамянова.

В отговор на въпросите, г-жа Дамянова отново напомни, че за да има промяна или нещо да се случи, то това трябва да бъде инициирано именно от студентите и в частност от Студентските съвети и НПСС. Тя изказа мнение, че е радостна от днешната среща, на която чу гласа и мнението на младите и ще се радва, ако този вид срещи се превърнат в регулярни и ако все повече млади хора вземат участие по теми, свързани с висшето образование.

Сред дискутираните теми намериха място и средствата за социално-битови въпроси на учащите, условията на обучение, ролята на бизнеса в образованието, лекарските специализации, докторантското обучение и още много други, които тепърва предстои да бъдат обсъждани в по-широк мащаб на следващата среща.

Тази среща, в унисон с целите на НПСС, бе една от многото крачки, които националната студентска организация прави всеки ден, защото знаем, че младите и активни студенти #ЗаЕдно можем да постигнем по-добро бъдеще за колегите ни и за нас самите.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС обсъдиха важни за студентите въпроси в Народното събрание

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова