Печат на тази страница
Написана от

Председателят на НПСС на работно посещение във Великотърновския университет

(1 глас)

Председателят на НПСС - Яна Вангелова, посети Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий" на 05 Април 2017 година. Работното посещение на Председателя на НПСС беше по повод покана от Студентски съвет на висшето училище на старопрестолната столица на България.

Вижте останалите новини във Facebook. Последвайте ни в социалната мрежа.

В рамките на посещението си във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" Вангелова проведе работна среща с академичното ръководство на висшето училище и студентското представителство, което представлява обучаващите се в университета.

По време на срещата си с Председателя на Студентски съвет на висшето училище Вангелова постави основен акцент върху ролята на студентската организация в процеса на вземане на решения, както и активното участие на автономното студентско представителство при вземането на решения, които касаят националните политики в сферата на висшето образование в страната.

Председателят на Студентски съвет - Петър Петров, постави пред Вангелова важни за студентската общност въпроси и поиска съвместно партньорство при разрешаването на проблемите, както и съвместна работа върху общи проекти, които ще проведат Студентски съвет на висшето училище с националната организация.

В края на срещата Председателят на Студентски съвет на ВТУ изрази готовността си за провеждане на Общо събрание на територията на висшето училище в старопрестолната столица.

Двете организации ще си партнират по важни национални политики и проекти, които ще бъдат реализирани през годината.

Снимки от срещата може да видите ТУК