Откриха Летен университет '2015 в к.к. Албена

Близо 400 студенти от 20 университета от страната се включиха в поредното ХIII-то издание на Летен университет, което стартира вчера, 25 август 2015 година. Събитието се организира от Националното представителство на студентските съвети в Република България и ще продължи до 31 август с домакин к.к. Албена.

Официални гости на откриването бяха Областният управител на гр. Перник и народен представител от 41-то и 42-то Народно събрание - г-жа Ирена Соколова и Георг Георгиев - Народен представител от 43-то Народно събрание.

Поздравителни адреси бяха получени от Ивайло Калфин - Заместник министър-председател по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика, Петър Москов - Министър на здравеопазването, Красен Кралев - Министър на младежта и спорта и Милена Дамянова - Председател на Парламентарната комисия по образование и наука в 43-то Народно събрание..

Откриването на проекта започна с посрещане на делегациите от 20 висши училища, а по-късно продължи с концерт на сцената пред хотел „Добруджа". Традиционно бе запален и огънят, предвещаващ спортните срещи между студентите. Сред изпълнителите на сцената бяха и младите звезди от Х фактор България – Сабатин Гогов и Христина от Sweet17.

Днес, 26 август, от 9:00 часа започнаха и спортните турнири, в които студентите ще премерят сили. Организаторите са предвидили в състезателните дни да влезнат 10 вида спорт като плажен футбол, плажен волейбол - мъже и жени, стрийт баскетбол – мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос и трибой. Победителите ще бъдат ясни след края на всеки от спортовете, а официалната церемония за закриване на ХIII-то издание традиционно ще бъде отбелязано с празнична церемония във Вариете-казино „Албена“ от 21:00 часа на 30 август 2015 година.

Събитията в рамките на Летен университет са в подкрепа на Варна - Европейска младежка столица 2017

По време на 13-то издание на Летен университет ще бъдат организирани и срещи с представители на бизнеса, които са част от тазгодишното издание на Академия '2015, която се организира за поредна година от Националното представителство на студентските съвети. Публични лекции за младите студенти ще бъдат изнесени отСаша Безуханова - инициатор и основател на MoveBG, Кристалин Чавдаров - вдъхновяващ-собственик-управляващ на Киви Дизайн (България) и компании в Сърбия и Германия, Томчо Томов - ръководител на Националния център за оценка на компетенциите, Българска стопанска камара.
Културна програма на Летен университет

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Откриха Летен университет '2015 в к.к. Албена

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова