Водещи експерти от бизнеса ще участват в Академия '2015 на НПСС

Срещи с представители на бизнеса ще бъдат сред събитията в тазгодишното издание на Академия '2015, която се организира за поредна година от Националното представителство на студентските съвети.

Събитията ще бъдат в рамките на 13-то издание на Летен университет, което ще се проведе от 25 до 31 август 2015 година в Албена.

Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет".

През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет". Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Чрез проекта ние, студентите, си поставяме за цел да се популяризира масовият непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

ЛЕКТОРИТЕ, КОИТО ЩЕ УЧАСТВАТ:

  • Саша Безуханова

тема: „Изкуството да вярваш в себе си или моята формула за успех".
Линк на събитието ТУК

Представяне: Тя е инициатор и основател на MoveBG и медиатор на темата "Образование, наука, иновации".
Преди да се посвети на MoveBG Саша има 20-годишна успешна управленска кариера в Хюлет-Пакард (HP), където последно е директор направление „Публична администрация и образование” за развиващите се пазари и отговаря за 63 държави. От 1998 до 2001 г. е генерален директор на HP България, за което време превръща компанията в лидер на местния пазар на информационни и комуникационни технологии и има основна заслуга за създаването на Глобален център за отдалечени услуги - значителна инвестиция на HP, която поставя България на световната инвеститорска карта и днес осигурява работа на над 5000 висококвалифицирани специалисти.
Обществената дейност и филантропията неизменно са част от биографията на Саша. Тя е дългогодишен председател на борда на Джуниър Ачийвмънт България, председател на борда на Българското училище за политика „Димитър Паница”, съосновател и председател e на Консултативния съвет на високо равнище към Европейския център на жените и технологиите и на Българския център на жените в технологиите, член на УС на фондация "Помощ за благотворителността в България" и председател на Съвета на настоятелите на Технически университет-София. Била е член на консултативния съвет към министъра на науката и образованието и член на борда на фондация "Отворено общество".
През 2013 г. е назована „Дигитална жена на Европа”, през 2010 г. получава международната награда за жени лидери „LeaderSHE”, а през 2011 г. Саша Безуханова е призната за една от петте най-влиятелни жени в България.

  • Кристалин Чавдаров

тема: "Младежко предприемачество".
Линк на събитието ТУК

Представяне: Творец с дарбата на дизайнер и превъплъщенията на арт директор, криейтив лидер и все по-настоятелно отдаден в магията на вдъхновяващ-собственик-управляващ на Киви Дизайн (България) и компании в Сърбия и Германия. Кристалин е популярен с нестандартното си мислене, както и работата му над световни проекти с ежедневно приложение. Работи над редица проекти в сферата на дизайна, уеб, дизайн на потребителското изживяване, creative brainstorming, обучения и др.. Той основополага, развива и финансира проекти с идеални цели, най-мащабният сред които е "Аз мога - тук и сега”.

  • Томчо Томов

тема: "Каква работа има в България и за кого? Възможности за професионално развитие чрез информационната система за оценка на компетенциите MyCompetence.bg".
Линк на събитието ТУК

Представяне: Какви са актуалните тенденции на пазара на труда, какви са потребностите на бизнеса от квалифицирани кадри? Какво е актуалното състояние във възнагражденията по сектори? Как се доближават критериите на бизнеса за подготовката на специалисти с университетското образование?

В рамките на представянето на Българската стопанска камара ще бъдат демонстрирани възможностите на MyCompetence.bg. Системата е полезен инструмент и за работодателите, и за човешките ресурси (вкл. заети, безработни, учащи), и за държавните и образователните институции. MyCompetence.bg дава възможност за самооценка на пригодността за заемане на конкретна длъжност. Важен елемент от системата е платформата за безплатни електронни обучения, чрез които всеки може да надгради придобитите знания и умения, така че да стане по-успешен и устойчив на пазара на труда. Чрез инструментите, включени в MyCompetence, работодателите намаляват с до 80% разходите си за подбор на персонала и сериозно съкращават срока за адаптиране на новопостъпилите работници.

 

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Водещи експерти от бизнеса ще участват в Академия '2015 на НПСС

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова