Стартира XIII Летен университет в Албена

Спортни умения, образователни лекции и тренинги ще съберат близо 500 студенти и тази година в к.к. Албена. В рамките на една седмица, от 25 до 31 август 2015 година, Националното представителство на студентските съвети ще проведе XIII-то поредно издание на "Летен университет"Проектът на НПСС стартира като „Национални студентски игри" през 2002 година. 

Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет".

Чрез проекта НПСС си поставя за цел да се популяризира масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите. В рамките на програмата се планира да бъде проведено и поредното издание "Академия", което е насочено към студентите с ясна визия за развиване на своите компетенции, знания и умения.
В програмата са предвидени също състезания по знание, както и мероприятия с развлекателен характер – Мис и Мистър „Студентско лято", латино вечер, графити парти и др.

Участниците в „Летен университет" ще имат възможност да представят своите университети в следните спортни дисциплини: плажен футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос, трибой – шах, табла и покер.
Всеки студент, който желае да участва в проекта, следва да подаде заявление в срок до 02 Август 2015 година по електронна поща.

Участниците могат да се запишат посредством делегациите на висшите училища (записване при Студентски съвет) или индивидуално, директно към НПСС.
Поредното издание на „Летен университет" ще се проведе в периода от 25 до 31 Август 2015 г., с домакин - курортен комплекс "Албена". За повече информация посетете интернет сайта на проекта: www.summer.npss.bg 

Всички новини за събитието може да следите ТУК

Снимки от Летен университет 2014 година може да разгледате ТУК

Summer

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Стартира XIII Летен университет в Албена

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова