НПСС с отворена приемна във Варна

Представители на ръководството на НПСС взеха участие в Седмата Национална среща ‘’Младежки работник’’, която се проведе във Варна от 24 до 28 Юни 2015 година.

Форумът имаше за цел да въвлече над 150 участника, младежки лидери, активни млади хора в реализацията на структурния диалог по въпроси относно перспективите за развитие и утвърждаване на младежката работа като цяло и младежкия работник в частност. Знанията, уменията и компетенциите, които младежкият работник трябва да притежава, и ролята на младежките НПО в развитието им, както и определяне на ролята му при реализиране на дейности и политики в сферата на младежта.

В рамките на събитието делегатите имаха важната роля да изготвят консенсусен политически документ, който да отрази ролята на младежката работа и да спомогне за припознаването на младежкия работник като градивна част от обществото.

Председателят на НПСС Д-р Ангел Георгиев и зам.-председателя Яна Вангелова участваха и с открита приемна на НПСС, която беше разположена в Морската градина на Варна в рамките на XI-то Национално младежко изложение, провело се на 27 юни 2015 година. Събитието се организира от община Варна с цел да популяризира дейността на неправителствените организации и институциите, работещи за осмисляне свободното време на младите хора в България.

Важността на събитието „Младежки работник“ бе отбелязано и от Президента на Република България Росен Плевнелиев, който изпрати своя поздравителен адрес:
„Високо оценявам каузата на днешното събитие и съм съпричастен с идеята на организаторите. Вярвам, че утвърждаването на младежкия работник като професия ще бъде предпоставка за успешна подготовка на стотици и, надявам се, хиляди млади хора да влезнат в конструктивен диалог с представителите на държавните институции и бизнеса.
Промените се случват тогава, когато младите припознаят държавата, когато се създаде среда, позволяваща им да разгърнат потенциала си и да осъществяват идеите си.” се казва още в писмото на Президента.

 Снимки от събитието 

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС с отворена приемна във Варна

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова