Държавата и НПО сектора обединяват усилията си в работата с младежите

Зам.-председателят на Националното представителство на студентските съвети, г-жа Яна Вангелова, участва в кръгла маса на тема „Справяне с проблемите на младежката безработица”, проведена на 09 юни 2015 година.

Форумът се организира от Национално сдружение "Младежки глас" и се осъществи под патронажа на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.
 

„Всички институции заедно трябва да предприемат мерки, но не на приказки, а на терен. Без тази работа резултати няма да има. Стоейки си в офисите работа няма да свършим. Трябва да отидем на място при хората, при младежите.“ каза Калин Каменов, зам.-министър на младежта и спорта.

Неформалното образование и допълнителната професионална квалификация бяха сред темите, които представи зам.-председателят на НПСС.
На кръглата маса членовете на сдружението представиха резултатите от проведената анкета в интернет. Над 500 младежи взеха участие в проучването, което имаше за цел да събере информация за проблемите им при търсене на работа. Интересен е фактът, че един от въпросите засягаше и младежкото предприемачество, на което анкетираните са отговорили, че до тях не достига желаната информация.

Сдружението постави три основни теми пред институциите: неформално образование, младежко предприемачество и безработица.
Други акценти в дискусията бяха утвърждаването на кариерното ориентиране в училищното образование като инструмент за успешна реализация на пазара на труда с цел развитие на личностните компетентности, както и на центрове, в които младите хора да могат да получат допълнителна професионална квалификация.
Участие взеха още неправителствени организации, представители на националната власт, бизнеса и висшите училища.
Всички институции се обединиха около идеята за едно по-тясно сътрудничество в полза на младото поколение.
 

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Държавата и НПО сектора обединяват усилията си в работата с младежите

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова