НПСС връчи третите награди "Носители на просвета"

На 5 май 2015 г. в Централното фоайе на Националната библиотека официално бяха връчени наградите от Националния конкурс „Носители на просвета 2015“ Събитието се организира за трета поредна година от Националното представителство на студентските съвети.

Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира положителните събития, идеите, посланията и личностите в България, които се свързват с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.

Снимки от събитието

Целта му е да покаже, че в модерна България – в дигиталната ера, в Европейски съюз, дори и в условия на икономическа криза, социални трудности и предизвикателства, просветителският дух и просветителските идеи са все още живи – в своите съвременни, разнообразни, напредничави, дори причудливи понякога форми. Конкурсът цели да покаже, че студентите на България имат сетивата и уменията да откриват навсякъде около себе си и в самите себе си кои са и кои са носителите на просвета днес и за в бъдеще.

Конкурсът се провежда под патронажа на проф. Тодор Танев - Министър на образованието и науката.

Победителите в Категория „Снимка” – ІІІ място – Владимир Иванов – Бургаски свободен университет, ІІ място – Весела Стоянова – Медицински университет – Пловдив и І място – Надя Богомилова – Университет по библиотекознание и информационни технологии.

Победителите в категория twitter-съобщение са – ІІІ място – Антонио Хаджиколев – Икономически университет – Варна, ІІ място – Светослава Димитрова – Университет по библиотекознание и информационни технологии и І място – Георги Димитров - Варненски свободен университет "Черноризец Храбър".

Победителите в категория „Кратко есе“ са – ІІІ място – Мария Недева – Бургаски свободен университет, ІІ място – Евгения Кацарева - Технически университет – София и І място – Катерина Кулчева.

Победителите в категория „Аз – носител на просвета 2015“ са ІІІ място – Клуб Европеистика – Русе – Русенски университет, ІІ място – AIESEC – за програмата „Global Citizen For Bulgarian Education“ и І място – AEGEE - Sofia за проект "Яйцето".

Специалната награда за проект „Аз знам повече 7“ на МОН получи Студентския съвет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

В категорията за цялостен принос в областта на българската култура - „Те – носителите на просвета 2015", награди получиха учителят Теодосий Теодосиев от гр. Казанлък, преподавателят доц. д-р Емилия Сидерова от Варненския свободен университет, композиторът Тончо Русев, певицата Маргарита Хранова и поетът Недялко Йорданов.

Гостите и наградените бяха поздравени с музикални изпълнения на Николета Ганчева и Квартет за обработен фолклор тракийска младост от Пловдив, Йордан Марков, Теодора Георгиева и Панайот Панайотов.

Следвайте ни във Facebook

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС връчи третите награди "Носители на просвета"

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова