Представители на НПСС участваха в работна среща в Областна администрация - Варна

Представители на Националното представителство на студентските съвети от варненските висши училища участваха в работна среща, на която бяха обсъдени ангажиментите на партньорите по провеждането на предстоящата кампания "Да изчистим България заедно".
 

Работната среща, която се проведе в Областна администрация – Варна, събра на едно място представители на общините, експерти и студенти от варненските висше училища, днес, 23 април 2015 година.

В рамките на срещата бяха обсъдени ангажиментите на общините, партниращите организации и институциите, както и бяха разяснени параметрите на тазгодишната кампания, наименувана "Да изчистим България заедно".

В рамките на срещата участваха и представители на Националното представителство на студентските съвети от варненските студентски съвети, които изказаха впечатленията си от проведената през 2014 година кампания.

Предстоящите инициативи и ангажименти в тазгодишната кампания представи Мария Лазарова - мениджър "Социални проекти" на БТВ медия груп, която администрира кампанията на територията на цялата страна.

Петото издание на инициативата включва организиране на 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони - градска среда; места за отдих и спорт; детски площадки; природни паркове и защитени територии; речни корита.

За първи път инициативата в България се провежда в подкрепа на две международни кампании – Let’s Clean Europe на Европейската комисия и Глобалното гражданско движение Let’s Do It World.

Целта на инициативата е да промени отношението на хората към местата, на които живеят, и начина, по който се грижат за своите отпадъци. За постигане на тази цел в рамките на "Да изчистим България заедно" се провежда Национална образователна инициатива "ЧистоЗнание". С помощта на най-популярните лица от ефира се провеждат събития в цялата страна, свързани с неформално образование в областта на опазването на околната среда, разделното и безопасно събиране на отпадъците и др.

От началото на кампанията през 2012-та година досега, въоръжени с ръкавици и чували, България чистиха близо 1,1 млн. (1 065 000) доброволци. Всяка година участниците в кампанията "Да изчистим България за един ден!" са сред най-активните доброволци на Балканския полуостров и сред първите в света.

Включете се и Вие, очакваме Ви!

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Представители на НПСС участваха в работна среща в Областна администрация - Варна

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова