Написана от
Етикети

НПСС сред партньорите на инициативата „Да изчистим България”

На церемония, на открито в к.к. Боровец, беше обявено, днес, 07 Март 2012 година, че Националното представителство на студентските съвети ще бъде партньор на инициативата на БТВ „Да изчистим България”.
Видео 

Събитието се проведе пред официалния сборен пункт на участниците в Студентската зимна Балканиада, на която Председателят Ангел Георгиев прие знаме и значка на кампанията на БТВ.

С присъединяването си към кампанията, НПСС ще съдейства активно за популяризирането й сред студентската младеж, която ще стартира на 12 май 2012 година.

Инициативата "Да изчистим България за един ден”, подета от bTV през пролетта на 2011 г., е част от световното движение Let’s Do It World!, което стартира преди 4 години в Естония. Оттогава опитът "чистене на една държава за един ден" се предава от страна в страна. През 2012-та акцията ще бъде глобална - стотици милиони доброволци ще чистят държавите си.

България ще стане част от тази инициатива на 12 май 2012 година.

Като част от подготовката за националната доброволческа инициатива вече работи и специална интернет карта, на която всеки може да заснеме и маркира най-мръсните места у нас. Кампанията е отворена за всички доброволци в страната, като всеки може да стане и организатор на акция за почистване. Указания за попълване на интернет картата можете да видите ТУК.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС сред партньорите на инициативата „Да изчистим България”

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова