Стартира Балканиада 2012

В к.к. Боровец стартира Студентската зимна балканиада, днес, 05 Март 2012 година. Второто издание на проекта на Националното представителство на студентските съвети ще продължи до 09 Март, когато ще бъдат отличени и победителите.
Близо 400 студенти от България, Сърбия, Македония, Босна и Херциговина, Гърция и Турция ще премерят сили в пет зимни спортни дисциплини.
Студентската зимна балканиада е наследник на Студентските зимни игри, които за първи път се организират през 2009 година под името „Зимен университет”.
В първото издание на проекта на Националното представителство на студентските съвети участват 110 студенти от България. Проведени са състезания в няколко дисциплини, а също така е изнесена лекция за спорта във висшите училища.
През 2010 година проекта прераства в масово спорно мероприятие, под името Национални студентски зимни игри, в което се състезават над 215 студенти от Висшите училища в България. С приключването на Зимните игри през 2010, организационният комитет си постави следващата цел – организиране на балкански зимен спортен фестивал, а именно Балканиада, чиято цел е да се включат студенти от балканските държави.

Снимки от събитието І не са налични

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Стартира Балканиада 2012

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова