НПСС участва в тържествата по повод Освобождението на България от Османско робство

Председателят и представители на НПСС участваха в тържествата по случай 134 години от Освобождението на България от Османско робство в София. Празникът в София започна по обяд с поднасяне на цветя и венци пред Паметника на незнайния войн и с издигане на националния трибагреник. На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, държавници, политици и граждани.
Поздравителен адрес 
 
Националната гвардейска част е приемник на създадената през 1879 г. лична гвардия на княз Александър І Батенберг, когото свързваме директно с Руско-турската освободителна война, в резултат на която България отново става свободна държава.
Делегация на НПСС участва и в тържествения митинг на връх Шипка. Стотици се стекоха пред паметника, издигнат в чест на руските бойци и български опълченци.
Наред с Левски и Ботев, шипченското опълчение е с най-голяма слава и популярност сред хората.
Днес, 134 години по-късно, ние отбелязваме успешния край на една епохална битка, довела до подписването на историческия Санстефански мирен договор, с който България възкръсва на картата на Европа.
Дълбок поклон пред светлата памет на героите, дали живота си за свободата и независимостта на България!
 

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини НПСС участва в тържествата по повод Освобождението на България от Османско робство

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова