България 2020 - Общество и икономика на знанието и успеха

Национална студентска конференция „България 2020 - Общество и икономика на знанието и успеха” се проведе на 04 Февруари 2012 година в Нов български университет. На конференцията, организирана от Студентски съвет на Нов български университет, като част от Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети, бяха представени вижданията на страните в "триъгълника на знанието” по повод стратегическото развитие на България в контекста на "Европа 2020".

Сред гостите на събитието бяха Георги Първанов, Президент на Република България (2002-2012), който изнесе лекция пред студентската аудитория за развитието на националната стратегия и мястото на висшето образование и младите в нейната реализация. В лекцията си Първанов заяви, че развитието на образованието е невъзможно без едно перфектно взаимодействие между триъгълника - държава, бизнес, образование.

Представителите на бизнеса бяха представени от Сашо Дончев - Председател на УС на Българската стопанска камара, изпълнителен директор на "Овергаз" и издател на в-к "Сега", който коментира темата "Икономика на знанието и знание на икономиката". Г-н Дончев, който е член на Настоятелството на Технически университет, представи основните проблеми във връзката между висшето образование и бизнеса и възможностите за решаването им.

Във втория панел на конференцията основателят и директор на най-голямата кариерна медия в България - Jobs.bg - г-н Пламен Вушев, изнесе лекция за тенденциите в кариерното развитие и най-търсените и атрактивни професии на бъдещето, съобразно данните за търсенето и предлагането на пазара на труда.

Академичната общност, проф. Кристиан Банков (зам.-ректор на Нов български университет) и доц. д-р Иван Начев (директор на магистърска програма "Европейско управление"), представи иновативни концепции, свързани с практическата приложимост на научно-изследователските програми и резултатите от изследване на факторите за създаване на градове и  икономики на креативното знание.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини България 2020 - Общество и икономика на знанието и успеха

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова