Национален форум събира представители на над 31 висши училища

Национална студентска конференция "България 2020 - Общество и икономика на знанието и успеха" стартира днес, 03 Февруари, от 16:00 часа в Нов български университет. Студентският форум ще се проведе в рамките на Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети.

Представители на над 31 висши училища ще участват във форума, организиран от домакините на събитието - Студентски съвет на Нов български университет. Те обсъждат вижданията си в "триъгълника на знанието" - държавата, бизнеса и академичните среди, по повод стратегическото развитие на България в контекста на "Европа 2020".

Гости на събитието ще бъдат:

- Георги Първанов - Президент на Република България (2002-2012), който ще обсъди със студентската общност развитието на националната стратегия за развитие в в контекста на "Европа 2020"и мястото на висшето образование и младите в нейната реализация.

- Сашо Дончев - Председател на УС на Българската стопанска камара, изпълнителен директор на "Овергаз" и издател на в-к "Сега", ще коментира темата "Икономика на знанието и знание на икономиката". Г-н Дончев, който е член на Настоятелството на Технически университет, ще представи основните проблеми във връзката между висшето образование и бизнеса и възможностите за решаването им.

- Пламен Вушев - Директор на най-голямата кариерна медия в България - Jobs.bg, ще представи пред студентите от висшите училища в страната, тенденциите в кариерното развитие и най-търсените и атрактивни професии на бъдещето, съобразно данните за търсенето и предлагането на пазара на труда.

- проф. Кристиан Банков (зам.- ректор на Нов български университет) и доц. д-р Иван Начев (директор на магистърска програма "Европейско управление") ще представят иновативни концепции, свързани с практическата приложимост на научно-изследователските програми и резултатите от изследване на факторите за създаване на градове и икономики на креативното знание.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Национален форум събира представители на над 31 висши училища

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова