Студентите притеснени за таксите си

Днес, 16 Декември 2011 година, Изпълнителният съвет на Националното представителство на студентските съвети се срещна с Министър Игнатов в сградата на МОМН.
Срещата с Проф.д.и.н. Сергей Игнатов е инициирана от Ръководството на НПСС по повод напрежението сред студентската общност и приетия на второ четене Закон за държавния бюджет на Република България.
На срещата бяха обсъдени основните моменти в новия Закон за висше образование, в чието писане ще участват и представители на Националното представителство на студентските съвети. Очаква се работата по новия закон да започне още в началото на новата 2012 година.
На проведената пресконференция след срещата с Министър Игнатов, Председателят на Националното представителство на студентските съвети Петър Чаушев посочи, че вчера са получени писма от 15 висши училища с уверение, че няма да вдигат семестриалната си такса от догодина, което беше искането и на протестиращите студенти в същия ден в Студентски град.
По думите на министър Игнатов, той също искал да има промени, но те не ставали за един ден. Според него януари месец ще започне публичното обсъждане на изцяло новия Закон за висшето образование, който ще даде по-голяма автономност на университетите, но ще увеличи влиянието на студентските съвети при взимането на важни решения. Освен това, щяло да се наблегне и на докторантските програми, които се превръщали в приоритет, поради все по-малкия брой хора, които се записват за тях.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Студентите притеснени за таксите си

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова