Студентите избраха ново ръководство на НПСС

Националната студентска организация избра с мнозинство новия си председател за мандат 2012/2013 година.
Ангел Георгиев ще бъде председателя на Националното представителство на студентските съвети от 1 Януари 2012 година. Това реши Общото събрание на организацията на провелото се вчера, 26 Ноември, заседание в Аулата на Икономически университет – Варна.

Студентът №1 беше издигнат за кандидат за председател от инициативен комитет и избран с 27 гласа от присъстващите 41 представители на Висшите училища в България. Претендентите на Георгиев, Александър Йорданов от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” получи 5 гласа, а колегата му Иван Николаев от Софийски университет „Св. Климент Охридски” - 4 гласа.

За членове на Изпълнителния съвет Общото събрание избра Емил Красенов от Технически университет - София, Ивета Барчовска от Медицински университет - София, Петрана Кокудева от Военна академия „Г. С. Раковски”, Йосиф Артименков от Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", Венцислав Атанасов от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, Александър Стойчев от Русенски университет "Ангел Кънчев", Кирил Апостолов от Химикотехнологичен и металургичен университет.

За Главен секретар на НПСС за 2012/2013 с 35 гласа беше избран  Христиан Даскалов от Нов български университет.

30 университета определиха за Председател на Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети Димитър Казаков от Медицински университет - Пловдив.

С мнозинство бяха избрани и членовете на Контролния съвет на организацията, а именно Христо Христов от Университет по библиотекознание и информационни технологии, Георги Патриков от Икономически университет - Варна, Иван Колев от Университет по архитектура, строителство и геодезия, Йордан Иванов от Университет "Проф. д-р Асен Златаров", Радостин Грабчев от Европейски колеж по икономика и управление.

Съобщение

В момента разработваме нова платформа! Възможно е някои от модулите на сайта да не се отварят в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Вие сте тук:Начало Новини Студентите избраха ново ръководство на НПСС

Банкова информация

investvank
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF

НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО
НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ
ЕИК 130 301 327

София, пл. "Народно събрание" №10
МОЛ: Яна Вангелова